“Att nå flera hundra chefer och medarbetare i organisationen är inte möjligt på kort tid genom fysiska möten.“
Bild från dramatiserad filmscen i utbildning Motverka otillåten påverkan.
Enköpings kommun ville nå ut brett med kunskap om otillåten påverkan. Lösningen blev en digital utbildning från Tesus som medarbetarna kan göra när det passar deras kalendrar. Vi ställde några frågor om satsningen till Emelie Boman, trygghetsstrateg på Enköping kommun.
Varför valde ni just vår utbildning om otillåten påverkan?
Vi har identifierat att otillåten påverkan är ett område som vi behöver skapa en bättre lägesbild av hur vi arbetar med i kommunen. I arbetet för att nå dit ser vi att utbildning är en omedelbar insats som kan ge effekt. Vi valde Tesus utbildning för att den matchade våra behov bäst.
Varför satsar ni på en digital utbildning?
Att vi valde digitalt är delvis just för att vi vill nå ut brett. Att nå flera hundra chefer och medarbetare i organisationen är inte möjligt på kort tid genom fysiska möten. Den digitala lösningen skapar också en möjlighet för medarbetarna att genomföra utbildningen när det passar deras kalender och vi påverkas inte av eventuella sjukdomsfall, vabb eller annat just den dagen som en fysisk utbildning ska gå av stapeln.
Vad vill ni uppnå med insatsen?
Målbilden är att en så bred grupp av anställda som möjligt ska få upp ögonen för problem och risker kopplat till utövandet av våra uppdrag. Utbildningen blir då också en första insats för att komma vidare med, och möjligen identifiera, en problematik som vi idag inte fullt har grepp om omfattningen av.